Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een wellnessmassage die je even in het hier en nu en nergens anders laat zijn. Dat is 100% ontspanning.

Herken je bij jezelf klachten als stress, spanningen, vermoeidheid, moeilijk in slaap kunnen komen, verminderde doorbloeding of spierpijn?

Dan kan een ontspanningsmassage een uitkomst voor je zijn. De bloedcirculatie wordt meer op gang gebracht waardoor (gespannen) spieren beter worden doorbloed. Er is een snellere afvoer van afvalstoffen wat helpt bij het ontgiften van het lichaam. Door de ontspanning van het lichaam worden gevolgen van stress en stijve spieren verminderd.

Ook zonder klachten kun je een heerlijke ontspanningsmassage beleven. Kortom een ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die zichzelf wil (laten) verzorgen.

Een ontspanningsmassage is ook prima te combineren met een voetreflex- of hotstone massage.

Voetreflexmassage

Bij voetreflexmassage wordt ervan uitgegaan dat de verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam, door energiebanen/zenuwbanen verbonden zijn met bepaalde reflexgebieden op onze voeten.

Door deze gebieden op een speciale manier, bekend als reflexologie, te masseren kunnen klachten op een natuurlijke wijze verholpen of verlicht worden. De massage geeft een complete ontspanning, stimuleert de bloedcirculatie, bevordert de opname van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen en verbetert de zenuwfuncties.

Voetreflexmassage is geschikt voor mensen met spanningen, stress, vermoeidheid, rug- en nekklachten, hormonale klachten, spijsverteringsklachten etc. Een voetreflexmassage is ook prima te combineren met een ontspanningsmassage of een hotstonemassage.

 

Ayurvedische massage

Een Ayurvedische massage is een zachte energetische massage, die zijn oorsprong vindt in India, waarbij warme kruidenoliën worden gebruikt en die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten (drukpunten) om de energiedoorstroming te stimuleren.

Ayurveda is een oude Indiase holistische gezondheidsleer en betekent ‘kennis van het leven’, Ayu is leven en veda is kennis. Centraal in de ayurveda staat dat de mens uit drie dosha’s (levensenergieën) bestaat. Vata (ether, lucht), Pitta (vuur en vuurkracht) en Kapha (water, aarde). Een lichaamstype bestaat meestal uit een combinatie van de drie dosha’s. De massage wordt gegeven aan de hand van je lichaamstype. Je lichaamstype wordt bepaald aan de hand van een korte vragenlijst, die je voorafgaand aan de massage invult. Daarna wordt de olie samengesteld die is afgestemd op jouw lichaamstype. Een massage die is aangepast op jouw lichaamstype, zorgt ervoor dat je weer in balans komt.

De massage duurt 80 minuten en begint aan de voorzijde van je lichaam bij je voeten en gaat door naar je benen, buik, armen en hoofd en vervolgens wordt de totale achterkant van je lichaam gemasseerd.  Kortom, een heerlijke massage die ervoor zorgt dat je weer in balans komt.

 

Na elke massage kun je rustig bijkomen en een glas water drinken.